Even kort iets over eten. Ik heb in eerdere berichten over Paan gesproken en hier wat links over gevonden. Het is natuurlijk leuker om er zelf iets over te schrijven. Ik heb wat Paan opgehaald en enkele foto’s genomen. Ik moet zeggen dat ze eten lekkerder is dan ze eruit zien wanneer uitgepakt :D .

Paan Uitgepakt Inhoud van de Paan

De eerste foto is van Paan zoals je deze ontvangt bij de standjes. Een pakketje in blad wat wordt gedipt in siroop waarna deze in gemalen zoetigheid wordt gedrukt. Bovenop zit een soort kers of vruchtje. Ik neem de zoete Paan, maar er is ook Paan Tabak. De zoete Paan kun je eten en kauwen, de Paan Tabak doe je in je wang en verwerk je langzaam :) . Deze vond ik niet lekker.

De tweede afbeelding is de inhoud samengedrukt zoals het in het blad zit.
De derde afbeelding is de inhoud die ik uit elkaar gehaald heb. Hier zit ook gemalen zoetigheid in, fruit en siroop.

Naast de Paan heb ik ook wat andere voeding gefotografeerd. Zo heb ik sinds vrijdag Indiaans ontbijt besteld. Omdat ik de kaart niet begrijp heb ik verzocht of het mij uitgelegd kon worden en vervolgens zou ik een selectie maken. Vrijdag ochtend werd ik echter verrast door twee mannen die de drie type maaltijden kwamen brengen. Kortom drie volledige maaltijden werden mij voorgeschoteld. Ze zullen aardig verrast zijn toen ze de schotels kwamen ophalen want ik heb alles opgegeten :D .

We hebben de volgende gerechten:

  • UPMA (geserveerd met CHUTNEY)
    Upma is een zuid Indiaans gerecht van o.a. witte rijst, mosterd zaadjes en andere kruiden;
  • UTTAPAM (geserveerd met CHUTNEY)
    Uttapam is een pannenkoek met tomaten, ui en chilli mix;
  • ALOO PARATHA (geserveerd met CURDS & ACHAR)
    Aloo = aardappel; Partha is een plat brood. Het gerecht lijkt op een platte pannenkoek met daarin aardappel en kruiden (soms een beetje pittig);
  • daarnaast twee sneetjes toast, boter, jam en koffie.

 
Het gerecht UPMA UTTAPAM ALOO PARATHA
Van links naar rechts: UPMA; UTTAPAM; ALOO PARATHA

Dit is een aardige verandering ten opzichte van de dagelijkse omelet. De Aloo Paratha ontvang ik nu dagelijks. Erg lekker en een goede afwisseling. Misschien later weer meer over eten.