Voor mij begint de week bij dinsdag gezien het reizen en de eerste kennismaking op zondag en maandag. Ik word iedere dag wakker rond 06:30, dommel wat na en fris me even op. Rond 07:30 wordt het ontbijt gebracht bestaande uit een omelet, 2x toast, een beetje boter en jam met daarbij koffie.

Rond 08:30 word ik opgehaald door Ritesh Chowdhary tevens op een motor. Safdar rijd een sportmotor, maar Ritesh heeft meer een “old-school” motor. Comfortabel achterop rijden we naar het werk.

De beveiliging is heftig. Op iedere straathoek zien we beveiliging en hier en daar militairen. Bij ieder kantoor staan bij alle in/uitgangen beveiligingsmedewerkers. Niet een, maar gelijk 3 of 4. De tassen worden doorzocht en we gaan de parkeergarage in.

Mijn werkdag bestaat voornamelijk uit het opstarten en inlezen van het project. Verder probeer ik met alles mee te doen, zoals ontbijt op kantoor om 09:00 in de kantine (kleine warme maaltijd voor hun, een appel voor mij :) ), om 13:00 lunch (warme maaltijd, voor mij een niet zo pittige maaltijd zoals egg of chicken buriyani), theetijd om 16:00 en soms rond 18:00 een snack in de kleinere kantine.

In de avonden ben ik wederom op de motor terug gebracht naar mijn appartement door Safdar op de motor. Ondanks dat het een klein stukje is vinden ze het prettiger mij op te halen en te brengen voor het geval ik verdwaal of wat dan ook. Het maakt mij verder niet uit, want de ritjes op de motor bevallen mij wel :D .

Na dagen met veel indrukken heb ik vaak geen zin meer om te koken. Zeker niet om 21:00, wat hier eigenlijk nog vroeg is om warm te eten. Vaak maak ik even een paar lekkere boterhammen met bijvoorbeeld Nutella! Haha overal te krijgen en ook al eet ik het thuis nooit, het smaakt nu wel erg goed.

Specifieke dingen in de week?

  • De mensen hier proberen mij in alles te voorzien. Om vlees in huis te halen moeten we naar specifieke winkels die niet om de hoek liggen. Amit Patil heeft speciaal zijn auto (rode Honda) mee naar werk genomen op dinsdag om met mij boodschappen te doen. Uiteindelijk gaan ook Suhas Doke en Shrinivas Malpani mee om de weg uit te leggen. Indrukwekkend met 4 man vlees halen en de basis middelen.
    Ook in de stad is overal zware beveiliging! Overal zijn metaaldetectoren en worden alle tassen doorzocht. Bij binnenkomst en uitgaan van de parkeergarages wordt ook de auto grondig bekeken.
  • Op donderdag heb ik de mensen op een lekkere lading chocolade getrakteerd tijdens thee tijd. Dit is goed ontvangen. Chocolade is hier echt gewild! :P
  • Op donderdag heb ik wel voor het eerst voor mijzelf gekookt. Ik ben ervoor speciaal vroeg begonnen met werken zodat ik tijdig thuis kon zijn. Lekker aardappelen met broccoli en wat worstjes. Erg goed!
  • Op donderdag ben ik ook op onderzoek uitgegaan in de buurt. Even rond lopen in Tech City (Magarpatty city), de kleine markt en DC (winkeltjes). Ook de eerste verdieping van het COSMOS complex heb ik bekeken. De begane grond is geheel een parkeer garage met daarbovenop een tuin en gebouwen. Vanuit de lucht zie je dus geen auto’s, motoren, fietsen, etc. en zie je zelf groene tuinen.
  • Op vrijdag werd ik wat verrast met het feit dat mijn slaapkamer een cm water op de vloer had liggen. Wat bleek nou dat de airco niet goed functioneerde (en die gebruik ik ‘s nachts omdat het hier niet afkoelt in de nacht). Even schrikken want ook mijn tassen en elektra lag gedeeltelijk op de grond…
  • Op vrijdag heb ik ook voor het eerst meegegeten aan het ontbijt. Beetje anders dan anders, maar wel lekker. Veel deegproducten, groenten en kruiden.
  • Op zaterdag:
    • Rondje Tech City en getracht wat foto’s te maken. Deze werden echter door de beveiliging weer verwijderd, althans de meeste ;) .
    • In de middag ben ik met Safdar naar MG Road geweest om te winkelen en wat van Pune te zien. Hier hebben we bij Raymonds ene pak besteld op maat en bij de Nike store twee polo’s voor de “casual Fridays op werk”.
    • In de avond zouden we naar INOX voor een filmpje, maar we kwamen op een ongelukkig tijdstip (tussen de films in).
    • Vanwege het missen van de film zijn we terug gegaan naar MG Road en hebben daar een leuk restaurant uitgezocht en lekker gegeten.
    • De zondag bestond enkel uit uitrusten en de weblog maken. Even niet in de zon en in de airco!

Dit is al een beste samenvatting en nog zonder alle indrukken die ik heb meegemaakt. Deze zal ik nog in een aparte post maken zodat er ook wat overzicht in blijft. Op termijn hoop ik gewoon per dag een kleine post te kunnen maken.